Home Fanpage GTASite Rockstar Games

CIEKAWOSTKA

[GTA SA] Udaj się do AmmuNation, i rozpocznij misje Shooting Range. Wyjdź z misji, a dostaniesz maksymalną ilość naboi do każdej z broni którą posiadasz.

Forum - GTA IV - Problem z uruchomieniem GTA IV

rav1916 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 9
Napisanych postów 9 Aktywność na stronie 200
Dołączył: 14.08.2015
+ 0 - dodano: 23.02.2018, 17:30 #1
Tak jak w temacie, mam GTA IV na Steam, pobrałem , gdy chce włączyć pojawia mi sie okienko z Social Cluba i mam do wyboru Play i Cancel, na steamie już mi pokazuje że jestem w grze, jak naciskam Play, nic sie nie dzieje. Pobrałem Games For Windows Live bo wyczytałem że to jest potrzebne, jak to pobieram, instaluje i odpalam grę, dalej nic sie nie dzieje, natomiast jak włącze tylko tego GFWL to wyskakuje że "program przestał działać". Nie mam pojęcia co ja mam z tym zrobić, a wiem że jakoś to z rok/dwa lata temu ogarnałem ale nie pamiętam jak. Mam Win7, oczywiście kwestie sprzętu na 99% odpadają.
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 24.02.2018 19:49 #2
Spójność plików sprawdzałeś? Net frameworka w wersji 3 masz zainstalowanego?
do góry
rav1916 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 9
Napisanych postów 9 Aktywność na stronie 200
Dołączył: 14.08.2015
+ 0 - dodano: 25.02.2018 15:33 #3
Spójność sprawdzałem, było ok. Net frameworka mam w 4.7.1. Musi byc 3? Jak zainstaluje starszego to nie bedzie mialo wpływu na inne gry?
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 25.02.2018 18:35 #4
Przy EFLC miałem podobnie. Na windowsie 10 preinstalowany jest 4.5 Dopiero jak doinstalowałem 3 to ruszyło. Możesz mieć oba naraz więc żadna gra się nie powinna wykrzaczać.
do góry
rav1916 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 9
Napisanych postów 9 Aktywność na stronie 200
Dołączył: 14.08.2015
+ 0 - dodano: 27.02.2018 23:25 #5
Jak próbuje zainstalować 3 wersje, to wyskakuje mi komunikat " W celu zainstalowania lub skonfigurowania aplikacji Microsoft .NET Framework 3.0 x86 użyj funkcji Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows." Nie potrafie tego ogarnąć, jestem mega wkurzony bo po to kupiłem oryginałke żeby grać a nie sie z tym pier...
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 28.02.2018 02:14 #6
Tu masz poradnik: http://gtasi(...)10_.html

A tak BTW, EFLC to dodatek do GTA 4 więc może Ci się jeszcze coś z tego poradnika przydać dodatkowo.
do góry
rav1916 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 9
Napisanych postów 9 Aktywność na stronie 200
Dołączył: 14.08.2015
+ 0 - dodano: 28.02.2018 13:01 #7
Zainstalowało się, chyba, bo pasek dolecial do końca i to okienko znikneło. Zainstalowałem Games for Windows, i po odpaleniu tego badziewa wywala błąd że program przestał działać.
Dodam że po "instalacji" tego net frameworka , nie ma go w panelu sterowania, gdy wejde w "dodaj lub usun programy". wiec coś chyba nie do końca sie zainstalowało. Tylko ja nei wiem jak można to inaczej zrobic, zrobilem tak jak na poradniku.
do góry
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.