Home Fanpage GTASite Rockstar Games

CIEKAWOSTKA

[GTA SA] Udaj się do AmmuNation, i rozpocznij misje Shooting Range. Wyjdź z misji, a dostaniesz maksymalną ilość naboi do każdej z broni którą posiadasz.

Forum - GTA V - ERR GFX D3D INIT error

LaGgEr145 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 7 Aktywność na stronie 24
Dołączył: 15.02.2018
+ 0 - dodano: 15.02.2018, 21:27 #1
Witam,
Jak w temacie poradniki typu zmienić dx_value "0" i tym podobne nie działają!!!
Ponadto dzieje się to tylko gdy zmienię ustawienia graficzne na własne!
Gdy gra sobie sama ustawi rekomendowane ustawienia gra działa normalnie !! i nie występuje już ten błąd.
I moje pytanie brzmi można to jakoś naprawić ?!
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 15.02.2018 23:53 #2
Nie spotkałem się z tym mimo, że gra na dysku już prawie 3 lata siedzi. Może spróbuj w sterowniku nvidii ustawić na nie najwyższą wydajność a na zastosuj ustawienia aplikacji?
do góry
LaGgEr145 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 7 Aktywność na stronie 24
Dołączył: 15.02.2018
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:00 #3
Ja mam Grafikę od AMD więc nie bardzo wiem jak tam to ustawić, a jeśli chodzi o zastosowanie ustawienia aplikacji już to sprawdzałem i dalej to samo było :/
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:15 #4
A może skasuj plik settings z C:UsersDanielDocumentsRockstar GamesGTA V (oczywiście Daniel to nazwa użytkownika, ty masz inna) Po skasowaniu uruchom GTA i sprawdź czy wywala.
do góry
LaGgEr145 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 7 Aktywność na stronie 24
Dołączył: 15.02.2018
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:18 #5
Niestety ale to już próbowałem i wciąż to samo jest nawet Usuwałem pliki D3D z folderu gry :/
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:20 #6
Jak masz na steamie to sprawdź spójność plików, jeśli wersja płytowa to się poddaje. Bym miał karte AMD to bym mógł pokombinować a tak to lipa bo kompletnie inne sterowniki.
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:21 #7
Ale ogólnie dziwne, że na tym forum nikt nigdy o to nie zapytał. 50000 wątków i nic. Jakiś magiczny problem widzę trafiłeś.
do góry
LaGgEr145 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 7 Aktywność na stronie 24
Dołączył: 15.02.2018
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:23 #8
Nie stety ani niemam wersji steam ani pudełka tylko gra została kupiona w skelpie gdzie dostałem klucz i tylę ;/ Czy mogła by być to wina tego że gra została skopiowana z innego dysku bo grę znajomy mi przeniósł na dysk przenośny a ja sobię ją tylko wkleiłem ?
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:28 #9
hmmm ze starymi gierkami tak bywało. kiedyś u kumpla zainstalowałem San Andreas. pliki nagrałem na płytę i był podobny problem do opisywanego, bo gra była skompilowana pod jego kompa. Ale dzisiaj w dobie steama to przyniósł Ci najprawdopodobniej kopię zapasową, więc wątpię aby to było to. Ale mogę się mylić.
do góry
LaGgEr145 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 7 Aktywność na stronie 24
Dołączył: 15.02.2018
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:30 #10
Właśnie znajomy grał na podobnej Komfiguracji komputera jak ja teraz i nie miał problemu z wywalaniem tego błedu ;/
CPU: Intel Xeon X5460
GPU: MSI R7 250X 1G
RAM:4GB
A gry jakoś nie chę mi się pobierać od nowa z netem co pobiera 1mb/s ;/
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 51
Napisanych postów 331 Aktywność na stronie 17517
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:35 #11
Wcale się nie dziwię przy takim necie to potrwa ze 3 dni. Sprawdź to: https://www.youtu(...)La7qN-nc albo jakikolwiek inny poradnik jak sprawdzić spójność plików gta z youtube. Może pomoże.
do góry
LaGgEr145 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 7 Aktywność na stronie 24
Dołączył: 15.02.2018
+ 0 - dodano: 16.02.2018 00:36 #12
No Dobra. chyba nic innego się chyba nie zrobi lub znowu czeka mnie wymiana PC ;/ W sumię planuję ale jeszczę chwilę potrwa ;(
do góry
LaGgEr145 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 7 Aktywność na stronie 24
Dołączył: 15.02.2018
+ +1 - dodano: 16.02.2018 00:43 #13
Specjalnie kupiłem GTA żeby ze znajomym pograć spokojnie a tu takie niespodzianki jeszcze :/ Jak już spójność plików nie pomoże to chyba już nic nie pomoże ale dzięki za pomoc :)
do góry
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.