Home Fanpage GTASite Rockstar Games

CIEKAWOSTKA

[GTA V] Lżejsze łodzie na pełnym morzu naturalnie dryfują wskutek ruchu fal.

Forum - GTA IV - Problem znany ale nie pokonany..zmiana ustawień grafiki.

Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 28.12.2017 11:26 #16
Nie rozumiem dlaczego na porządnej karcie gta się nie włącza. Gdzie mogę szukać pomocy? Szkoda jak gra leży w szafce ;(
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 47
Napisanych postów 297 Aktywność na stronie 14303
Dołączył: 16.03.2016
+ +1 - dodano: 28.12.2017 12:28 #17
Nie zostało nic jak tylko napisanie do R* Support: https://suppo(...)ests/new
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ +1 - dodano: 29.12.2017 13:49 #18
Dzięki, spróbuję, dam znać co odpisali ;)
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 30.12.2017 18:34 #19
Status z nowego na otwarte, oni chyba sami nie wiedzą hehe
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 31.12.2017 10:54 #20
DECEMBER 30, 2017 07:24 PM


"Witaj,


Dziękujemy za kontakt z Rockstar Support.

Przykro nam, że doświadczasz problemów z uruchomieniem GTAIV.


W celu naprawy Twojego problemu proponujemy parę kroków, które powinny rozwiązać zaistniałe problemy.



Krok 1. Odinstaluj i zainstaluj ponownie grę Grand Theft Auto IV.

Artykuł, który pokazuje jak poprawnie zainstalować grę:

https://suppo(...)00144936



Krok 2. Zmień datę w systemie Windows.

Jeżeli będziesz doświadczał problemu ze sprawdzeniem daty wydania, prosimy, zmień datę w systemie Windows na 01.01.2014, a następnie ponów instalację.



Krok 3. Zainstaluj najnowszą łatkę do Grand Theft Auto IV.

Zaktualizowaliśmy niedawno nasze serwery logowania, w związku z czym użytkownicy powinni korzystać z nowej wersji aplikacji. Aby zaktualizować swoją aplikację i być w stanie grać w GTAIV, należy przejść na poniższą stronę:

GTAIV (jęz. angielski, francuski, włoski, niemiecki, hiszpański)

http://updat(...)CH_8.exe



Krok 4. Spróbuj uruchomić grę w zgodności ze starszą wersją systemu Windows:

Dokładna instrukcja znajduje się w poniższym artykule:

https://suppo(...)mpatible



Prosimy o informację, czy powyższe kroki pozwoliły na rozwiązanie Twojego problemu.

Gdyby tak się nie stało, prześlemy kolejne czynności do wykonania."

No to mi powiedzieli...
do góry
Majek Redaktor Naczelny OFFLINE Administrator
Leone
Poziom: 49
Napisanych postów 345 Aktywność na stronie 15469
Dołączył: 15.01.2014
+ +1 - dodano: 31.12.2017 12:20 #21
Zapomnieli dodać korku 5 - kup PCta. :P

Odpisz im, że wszystko to robiłeś i dalej nie działa.
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 31.12.2017 14:32 #22
Odpisałem no ale cóż...on teraz walnie kolejną wklejoną poradą i tak w kółko. A restartowanie kompa nie jest dla niego przyjemne, bo ni chja nie idzie wyłączyć, zawiesza się na napisach i dupcia.
Za tego pc to nie daruje ;) za to mogę grać gdzie chce ;d (tylko nie w gta....) ;p
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 10.01.2018 17:20 #23
Chłopak chyba już ma dość, cały czas karze wpisywać nowe komendy. Raz odpala sie pasek live raz nie i to tyle co sie udalo zrobic hehe
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 11.01.2018 20:55 #24
Mam zrobić czysty rozruch...napisałem że nie chce sobie popsuć komputera

"Podczas wykonywania czystego rozruchu niektóre funkcje komputera mogą tymczasowo przestać działać. Po uruchomieniu komputera w zwykły sposób te funkcje stają się ponownie dostępne. Jednak jeśli problem nie ustąpi, może być wyświetlany wcześniejszy komunikat o błędzie lub komputer może działać w nieoczekiwany sposób.

Jeśli komputer jest połączony z siecią, ustawienia zasad sieciowych mogą uniemożliwiać wykonanie poniższych czynności. Zdecydowanie zaleca się zrezygnowanie z użycia narzędzia konfiguracji systemu do modyfikacji zaawansowanych opcji rozruchu na komputerze, z wyjątkiem okoliczności, w których inżynier pomocy technicznej firmy Microsoft zaleca użycie tego narzędzia. Wykonanie tych czynności może spowodować, że nie będzie już można korzystać z komputera."
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 47
Napisanych postów 297 Aktywność na stronie 14303
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 13.01.2018 20:40 #25
W sumie miałem tak ostatnio z "Elexem" Pomogło odinstalowanie "Nvidia experience."
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 14.01.2018 02:13 #26
i na nowo zainstalowanie czy w ogóle nie instalowałeś?
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 14.01.2018 02:16 #27
Piotr P.

JANUARY 12, 2018 05:12 PM


Witaj,


Przykro nam z powodu niedogodności, jednak nie jesteśmy w stanie dokonać zwrotu gotówki za zakup dokonany u innego sprzedawcy. Mimo to z chęcią pomożemy Ci w rozwiązaniu wszelkich problemów technicznych, których doświadczasz, lub też postaramy się znaleźć inne rozwiązanie problemu.


Z poważaniem,


Piotr P.

Rockstar Support






no kur....a masakra, zero pomocy.
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 14.01.2018 02:31 #28
niestety usunięcie geforce exerience nie pomogło, wręcz popsuło bardziej
do góry
omosquito Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 47
Napisanych postów 297 Aktywność na stronie 14303
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 14.01.2018 03:48 #29
Ja przy "elexie" odinstalowałem i całą grę przeszedłem bez experienc'a. Wiadomo, na jedną grę pomogło na inną nie. Zawsze warto było spróbować. A nóż może i by się udało tak jak mi. Sorry jeśli się coś skopało.
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 16.01.2018 20:34 #30
Witaj,


Dziękujemy za kontakt z Rockstar Support.

Jest nam niezmiernie przykro, że nadal doświadczasz problemów z uruchomieniem GTAIV.


W celu naprawy Twojego problemu proponujemy dalszych kilka kroków, które mogą go rozwiązać. Chcielibyśmy również poinformować, że są to kroki bezpieczne, które, wykonane w sposób prawidłowy, nie spowodują uszkodzenia Twojego komputera.



Krok 1. Odinstaluj grę Grand Theft Auto IV.



Krok 2. Zainstaluj program Ccleaner lub inne podobne oprogramowanie, które umożliwi usunięcie niepotrzebnych plików oraz ewentualnego złośliwego oprogramowania znajdującego się na Twoim komputerze. Przeskanuj również komputer swoim programem antywirusowym, wybierając opcję pełnego skanowania.



Krok 3. Po przeskanowaniu systemu pod kątem wirusów oraz zbędnych plików należy użyć Kontrolera plików systemowych/scannow tool, aby sprawdzić uszkodzenia systemu i naprawić wszystkie uszkodzone pliki.


Kontroler plików systemowych/scannow tool skanuje integralność wszystkich chronionych plików systemowych systemu Windows i w miarę możliwości zastępuje niepoprawne, uszkodzone, zmienione/zmodyfikowane lub uszkodzone wersje plików właściwymi wersjami.


Ostrzeżenie:

Prosimy uważać, jeżeli zmodyfikowałeś pliki systemowe takie jak explorer/system files, gdyż uruchomienie scanu spowoduje przywrócenie plików systemowych, takich jak explorer.exe z powrotem w stan domyślny.


Prosimy dokonać odpowiednich kopii zapasowych plików systemowych, które zostały zmodyfikowane do kategoryzacji, jeśli chcesz, aby zapisać je przed uruchomieniem kontroli plików systemowych/scannow.


Aby uruchomić polecenie kontroli plików systemowych / scannow w systemie Windows, prosimy kierować się krokami opisanymi na stronie:


https://suppo(...)d-system


UWAGA: Wpisz poprawnie polecenie w okienku konsoli: sfc /scannow


Po zakończeniu skanowania, jeśli wszystkie pliki przeszły, może pojawić się komunikat: "Ochrona zasobów systemu Windows nie znalazła żadnych naruszeń integralności.”


Jeżeli scan nie poradził sobie z naprawą należy ponownie uruchomić polecenie, aby sprawdzić, czy za drugim razem scan się powiedzie. W niektórych wypadkach konieczne jest powtórzyć te czynność trzy, lub więcej razy, aby naprawić jak najwięcej plików.



Krok 4. Zainstaluj ponownie grę Grand Theft Auto IV, po czym zainstaluj najnowszą aktualizację:


Zaktualizowaliśmy niedawno nasze serwery logowania, w związku z czym użytkownicy powinni korzystać z nowej wersji aplikacji. Aby zaktualizować swoją aplikację i być w stanie grać w GTAIV, należy przejść na poniższą stronę:

GTAIV (jęz. angielski, francuski, włoski, niemiecki, hiszpański)

http://updat(...)CH_8.exe



Krok 5. Spróbuj uruchomić grę i sprawdź, czy problem z jej działaniem będzie się powtarzał.



Prosimy o informację, czy powyższe procedury pozwoliły na rozwiązanie Twojego problemu.

Gdyby tak się nie stało, również prosimy o kontakt - prześlemy dalsze kroki.


Z poważaniem,


Piotr P.

Rockstar Support






Mam to wszystko robić? Da to coś?
do góry
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.