Home Fanpage GTASite Rockstar Games

CIEKAWOSTKA

[GTA VC] O 23:00 w hotelu zapalają się światła i tworzą one męskiego członka.

Forum - GTA IV - Problem znany ale nie pokonany..zmiana ustawień grafiki.

Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 04.12.2017, 19:55 #1
Witam
Kupiłem gta iv, zainstalowałem, pobrałem wszystkie patche. Gra działa, ale nie mogę zmienić ustawień graficznych. Gra tak jakby widzi tylko kartę zintegrowaną. Przeszukałem wszystko, zrobiłem wszystko co było opisane na forum, na google i nawet na yt. I nic...gra odpala tylko za pomocą grafiki intel. Commandline nie pomaga, dalej gra odpala tylko przy (uruchom z procesorem graficznym (zintegrowana karta intel)
Proszę o pomoc, nie mam kaski na gta v a tak chciałem pograć ;] Już drugi tydzień się męczę z tym tematem.

msi gl72 7rd
8gb ram
nvidia geforce gtx1050-2gb
intel core i5 7300q
do góry
Majek Redaktor Naczelny OFFLINE Administrator
Leone
Poziom: 53
Napisanych postów 397 Aktywność na stronie 19576
Dołączył: 15.01.2014
+ +1 - dodano: 04.12.2017 20:07 #2
W folderze z grą stwórz plik commandline.txt, a w nim wpisz:
-norestrictions -nomemrestrict
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 04.12.2017 20:14 #3
Wpisywałem już chyba wszystkie komendy. Dalej nic ;( gra się uruchamia dopiero po naciśnięciu prawego przycisku >uruchom z procesorem graficznym>karta zintegrowana
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 04.12.2017 20:15 #4
commandline ma mieć końcówkę .txt??? za każdym razem usuwałem bo tak wszędzie pisali.
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 04.12.2017 22:53 #5
Kurde, źle ktoś napisał, kazał usuwać format txt. gra działa dalej tylko za pomocą karty zintegrowanej, ale już mogę zmieniać ustawienia. Niestety jak zmienię na najwyższe co moja karta powinna spokojnie obsłużyć to gra zacina i nie włączy się ponownie na tych ustawieniach. Dalej nie widzi dedykowanej karty. Już nawet kobieta mówi żebym dał spokój. Chłopaki pomóżcie pokazać jej że potrafimy :D
do góry
Majek Redaktor Naczelny OFFLINE Administrator
Leone
Poziom: 53
Napisanych postów 397 Aktywność na stronie 19576
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 05.12.2017 13:25 #6
Czyli commmandline pomógł, ale tylko trochę? Czy pomimo zmiany formatu na .txt nic się nie polepszyło?

Kup PC albo konsole, to są sprzęty do grania, a nie laptopy... :P
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 05.12.2017 19:24 #7
Sprzęt do grania myślę że mam lepszy niż nie jeden pc ;))
Zmiana formatu na .txt daje tyle że commandline zaczęło działać i nie psuje gry po wrzuceniu do folderu z grą.
Mogę zmieniać ustawienia grafiki, ale po zmianie gra tnie bo dalej nie korzysta z dedykowanej tylko ze zintegrowanej karty ;/
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 05.12.2017 19:40 #8
Czyli tak:
1. Odpalam grę po prostu klikając "otwórz" ..no i czarny ekran.
2.Uruchom z procesorem graficznym > procesor Nvidia o dużej wydajności (domyślne) ...no i czarny ekran i nic więcej.
3. Uruchom z procesorem graficznym > zintegrowana karta graficzna...tu gra działa, mogę zmieniać ustawienia, ale gdy ustawię na wysokie to gra tnie a po wyłączeniu i ponownym włączeniu na takich ustawieniach w ogóle się nie włączy (w kółko obrazki postaci)
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 07.12.2017 16:20 #9
Halo pomoże ktoś? Na pewno ktoś miał podobny problem..
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 08.12.2017 17:37 #10
Chłopaki proszę, mam kartę 4gb i bardzo chciałbym z niej skorzystać grając w gtaiv bo teraz to się nie da grać na zintegrowanej. Bardzo proszę o pomoc ;(
do góry
Majek Redaktor Naczelny OFFLINE Administrator
Leone
Poziom: 53
Napisanych postów 397 Aktywność na stronie 19576
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 08.12.2017 18:00 #11
Ja tam więcej pomysłów nie mam. Od zawsze trzymałem się z daleka od laptopów... :P
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 08.12.2017 19:20 #12
Gdybym miał stacjonarny to ominął by mnie ten problem?
A tyle czasu się zastanawiałem co wybrać. Może ktoś inny jest w stanie pomóc?
do góry
Majek Redaktor Naczelny OFFLINE Administrator
Leone
Poziom: 53
Napisanych postów 397 Aktywność na stronie 19576
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 09.12.2017 12:29 #13
Na PC standardowo masz jedną kartę graficzną i taki problemów nie ma. Ogólnie do gier o wiele lepsze są PCty.
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 10.12.2017 15:23 #14
No proszę jakie rasistowskie podejście ;) Czarny to gorszy? ;D To nie wina laptopa tylko GTA bo wszystkie gry działają tylko nie to...
do góry
Dontkill Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 6
Napisanych postów 25 Aktywność na stronie 106
Dołączył: 04.12.2017
+ 0 - dodano: 14.12.2017 21:18 #15
A więc GTA sobie odpuściłem, chce ktoś kupić? bo na minimalnych ustawieniach się nie da grać..
do góry
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.