Home Facebook GTA Rockstar Games

CIEKAWOSTKA

[GTA V] Jeśli wydamy sporo gotówki na tuning samochodu, przechodnie będą się zatrzymywać i komplementować jego wygląd.

Forum - GTA IV - GTA 4 wyrzuca do pulpitu

cofekawa Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 5 Aktywność na stronie 26
Dołączył: 27.09.2017
+ 0 - dodano: 29.09.2017, 15:50 #1
Witam,
Mam spory problem z grą w GTA 4. Po wczytaniu gry w kryjówce gra chodzi płynnie, nie zacina się, ale gdy wyjdę na miasto gra chodzi dobrze przez 5 minut potem obraz staje i gra wywala do pulpitu bez żadnych komunikatów. Dodam, że mam zainstalowane spolszczenie, i patcha 1.0.8.0. Uprzedniego dnia sytuacja była taka sama, lecz po drugiej ścince gra wkońcu ruszyła i mogłem się nią cieszyć przez 3 h. Byłbym bardzo wdzięczny za okazaną pomoc.
do góry
omosquito Księgowy OFFLINE Czytelnik
Poziom: 45
Napisanych postów 226 Aktywność na stronie 12299
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 30.09.2017 15:41 #2
Instalacja "Games for Windows Live". Program pobierzecie z internetu, jednak problem pojawia się gdy będziecie próbować go zainstalować na Windows 10. Pamiętajcie, aby plik instalacyjny uruchomić w trybie zgodności z Windows 7. Aby to zrobić, pobraną z internetu instalkę klikacie prawym klawiszem myszki, następnie "Właściwości" > "Zgodność" i ustawiacie ją na Windows 7. Dlaczego jest to tak ważne? Jeśli tego nie zrobicie, gra co prawda się uruchomi, jednak po wczytaniu "cut scenki" wyrzuci Was do pulpitu.Po zainstalowaniu oczywiście się rejestrujecie, robicie powiązanie konta z usługami X-Box itd.
do góry
omosquito Księgowy OFFLINE Czytelnik
Poziom: 45
Napisanych postów 226 Aktywność na stronie 12299
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 30.09.2017 15:42 #3
To tak na szybko z poradnika napisanego jakiś czas temu. Mam nadzieję, że pomoże.
do góry
cofekawa Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 5 Aktywność na stronie 26
Dołączył: 27.09.2017
+ 0 - dodano: 30.09.2017 19:07 #4
Niestety nie pomogło :( A przynajmniej zmiana kompatybilności GTA 4 z windows vista service pack 2 na windows 7 nie pomogła. Bo o to chodziło jeśli dobrze zrozumiałem?
do góry
omosquito Księgowy OFFLINE Czytelnik
Poziom: 45
Napisanych postów 226 Aktywność na stronie 12299
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 30.09.2017 19:55 #5
Tak, o to chodziło. Jeśli nie pomogło to nie mam pomysłu.
do góry
cofekawa Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 5 Aktywność na stronie 26
Dołączył: 27.09.2017
+ 0 - dodano: 01.10.2017 14:18 #6
A przynajmniej czy wie ktoś jak zrobić backup save'a profilu?
Żebym mógł reinstalować grę?
do góry
Majek Redaktor Naczelny OFFLINE Administrator
Leone
Poziom: 46
Napisanych postów 249 Aktywność na stronie 13067
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 01.10.2017 15:06 #7
Powinno się w chmurze zapisać. Ewentualnie skopiuj pliki GFWL i zapisany stan gry.

Save masz w C:Użytkownicy nazwa użytkownika AppDataLocalRockstar Games
do góry
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.