Forum - GTA V - Czy pójdzie mi GTA V? Wymagania sprzętowe!

1   ...   41 42
RadsoNPL1 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 2 Aktywność na stronie 25
Dołączył: 27.12.2016
+ 0 - dodano: 27.12.2016 13:28 #616
Procesor: AMD FX4300 3.8 GHz
RAM: 4 GB HyperX 1600 MHz
Grafika: GT 740 2 GB GDDR5
Pójdzie GTA? Bo chciałbym kupić, ale nie jestem pewny czy będzie mi się dobrze grało. Na YT widziałem filmiki i grali na wysokich w 50 60 FPSach. Serio doradzcie mi.
do góry
kamiljusz Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 2
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 23
Dołączył: 31.12.2016
+ 0 - dodano: 31.12.2016 13:22 #617
Witam, mam mały problem z GTA 5. Mianowicie lagi w centrum miasta w pierwszej misji dot. jazdy skradzionymi samochodami.
Posiadam laptopa ACER ASPIRE E15 E5-575.
Dane:
Intel Core i5-62000U 2.3Ghz turbo boots to 2.8Ghz
Intel HD Graphics 520 up to 2112 MB
4 GB DDR4

https://zapod(...)jpg.html

I teraz ciekawa sprawa dotycząca Windows 10, którego dostałem do laptopa i związane z nim obciążenie pamięci. Wyłączyłem wszystkie zapory, deferendery, aktualizacje oraz aplikacje a nadal to samo. Może mieć wpływ na płynność gry?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.12.2016 o godz. 13:22

do góry
RadsoNPL1 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 2 Aktywność na stronie 25
Dołączył: 27.12.2016
+ 0 - dodano: 01.01.2017 09:27 #618
@up
Powyłączaj wszystkie programy zbędne, pobaw się w ustawieniach. Nikt mi nie odpowiedział, ale ja Ci odpowiem. Kupiłem GTA V i na średnich miałem lagi itp. nawet w Teście Wydajności FPSy strasznie skakały. Zmieniłem ustawienia na wysokie i co? Gram przy 50-40 czasem nawet 60 FPSach, nie wiem jak to działa ale działa. Pobaw się w opcjach.
do góry
DuzyMisiek Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 2
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 17
Dołączył: 01.01.2017
+ 0 - dodano: 01.01.2017 17:26 #619
Witam!
Dwa dni temu kupiłem nowego laptopa acer aspire e 15, a wraz z nim GTA V, pytając sprzedawcy czy uciągnie, oczywiście odpowiedź była pozytywna ale laptop jednak gry nie uciągnął...
Dane:
-Intel Core i5 7200U 2.5GHz with Turbo Boost up to 3.1Ghz
-NVIDIA GeForce 940MX 2GB VRAM
-4GB DDR4
-Windows 10, 64 bit
-Poprałem program GeForce Experience i ściągnąłem najnowsze sterowniki 376.33 oraz zaktualizowałem gre maksymalnie pod wydajność.
-gre odpalam z procesorem NVIDIA o dużej wydajności oraz w ustawieniach baterii zmieniłem na wysoką wydajność
Pomimo tego całego wysiłku nawet na najniższych ustawieniach przy grafice 800x600, po wjechaniu do miasta, klatkuje okropnie, tak 1 klatka na 2s, poza miastem jest ok nawet na wyższych ustawieniach ale gdy trafi się na większą liczbe osób na online to dzieje się to samo.
Czy ktoś miał podobny problem? Co mogę jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
do góry
HaXXu Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 2
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 20
Dołączył: 24.01.2017
+ 0 - dodano: 24.01.2017 19:56 #620
poszło by na:

AMD Radeon HD 7600M Series

intel(R) core(TM) i5-3210M CPU @ 2,50GHz

4 GB ram

Windows 8.1 64x

1280 x 1024



Jeśli tak to w ile FPS na minimalnych
do góry
omosquito Moderator OFFLINE Administrator
Poziom: 37
Napisanych postów 79 Aktywność na stronie 7091
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 24.01.2017 19:59 #621
GTA 5 pójdzie nawet na kalkulatorze :) http://gtasi(...)a-5.html
do góry
haes82 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 4
Napisanych postów 3 Aktywność na stronie 52
Dołączył: 31.01.2017
+ 0 - dodano: 01.02.2017 17:01 #622
Mój komp to:

AMD Phenom II X4 B95 3,00 Mhz (czterordzeniowy)
8 GB RAM
Ge Force GT730 4GB
Win7 64bit

Mam na co liczyć? Chciałbym mieć średnio więcej niż 30fps (40 fps to marzenie) w rozdzielczości ok. 1024x768, detale co najmniej średnie

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.02.2017 o godz. 17:01

do góry
Holmes Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 362
Dołączył: 06.03.2016
+ +1 - dodano: 01.02.2017 17:48 #623
Na pewno pójdzie Ci na średnich detalach. FPSy będą oscylować w granicach 40 i więcej. Gitara
do góry
Diesel22 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 2
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 17
Dołączył: 05.02.2017
+ 0 - dodano: 05.02.2017 14:23 #624
Witam włącze GTA V na średmich ?
-Intel core i5 650
-Gigabyte geforce gtx 460
-8gb ram
do góry
Hubsowy Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 3
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 26
Dołączył: 16.02.2017
+ 0 - dodano: 16.02.2017 18:23 #625
Witam mam pytanie ;) Gta 5 pojdzie : Intel(R) Core(TM) i3-4150 CPU @ 3.50GHz 3.50 Ram : 8 GB Karta Graficzna : ASUS EAH5450 Wndows : 10 65 -bit
do góry
omosquito Moderator OFFLINE Administrator
Poziom: 37
Napisanych postów 79 Aktywność na stronie 7091
Dołączył: 16.03.2016
+ 0 - dodano: 17.02.2017 04:37 #626
"Skund tyś wziołnął sześćdziesięcio pięcio bitowego Łindołsa................................" No dobra pośmialiśmy się to teraz do rzeczy: Procesor jak najbardziej da radę, jednak grafika nie za bardzo. Proponuję użyć do ocenienia czy pójdzie czy nie strony: http://www.game-(...)203.5GHz W polu select GPU wpisz serię swojej grafiki, w polu RAM chyba nie trzeba tłumaczyć. W polu select game... echhh po co ja to piszę, wprowadź GTA 5. Na wynikach zobaczysz, że ni uja sobie nie pograsz w zadowalającej jakości. Jedynym ratunkiem jest tutaj: http://gtasi(...)a-v.html I to też szału nie będzie.
do góry
1   ...   41 42
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.