Home Facebook GTA Rockstar Games

CIEKAWOSTKA

[GTA IV] Możemy zostć wyrzuceni z klubu ze striptizem za nieodpowiednie zachowanie (np. wejście na scenę).

Forum - GTA V - Czy pójdzie mi GTA V? Wymagania sprzętowe!

1 2 3 4   ...   42
Jakub Kamil Obszyński Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 14
Napisanych postów 2 Aktywność na stronie 570
Dołączył: 14.01.2015
+ 0 - dodano: 14.01.2015 19:09 #31
Pojdzie na lapku:
Intel Core i7-4510u
Intel 4400 HD graphics
8GB RAMu
???
najbardziej mnie karta graficzna martwi.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.01.2015 o godz. 19:13

do góry
XdtgS Boss OFFLINE Czytelnik
Yakuza
Poziom: 29
Napisanych postów 15356 Aktywność na stronie 3847
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 14.01.2015 19:27 #32

MGqwertPlay napisał:

System:
Windows 7 32 bit
Procesor:
3.0 GHz
Pamięć:
4 GB ram
Ekran: NVIDIA GeForce GT 430, przybliżona całkowita ilość pamięci: 2 GB, rozdzielczość 1920 x 1080 (32 bit, 60 Hz)
Jest szansa na GTA V w 60 klatkach? ;) Pozdrawiam!


W FHD 60 fps na takiej karcie graficznej? Nie ma szans, do tego nie wiadomo jaki masz procesor podałeś jedynie samo taktowanie.
Dawny nick w SAMP: [STARS]XdtgS

Nick w Battlefield 3: XdtgS89

Nick w GTA V PC: [GTAS]XdtgS89PL

Ktoś łamie regulamin? Jest jakiś problem lub pytanie? Zapraszam na PW

Zapraszamy do ekipy GTAS na Social Clubie!
do góry
Kubixxx Gangster OFFLINE Czytelnik
Leone
Poziom: 51
Napisanych postów 2161 Aktywność na stronie 18172
Dołączył: 01.08.2007
+ 0 - dodano: 14.01.2015 20:12 #33
Mnie ciekawi jeszcze kwestia renderowania filmów w nowym edytorze wideo. Jak pamiętamy, w GTA IV trzeba było poświęcić troszkę czasu na to aby film doszedł do skutku :D
do góry
DrBury3 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 4 Aktywność na stronie 381
Dołączył: 15.11.2014
+ 0 - dodano: 14.01.2015 21:38 #34
Jak cisie wiesz przy większym taktowaniu to wymień zasilacz i będzie gitara :D
do góry
DrBury3 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 4 Aktywność na stronie 381
Dołączył: 15.11.2014
+ 0 - dodano: 14.01.2015 21:39 #35

Hasbreak napisał:

Hej
Pierwszy raz w życiu zadam te kultowe pytanie - nadszedł na to czas.
Czy pójdzie mi GTA V?
Mój sprzęt:

System: Windows 7 64 bit
Procesor: Intel Core I7 3770 (taktowanie bez zmian)
RAM: 8GB/16GB (mam dwie pary kości) ~ taktowanie 1330Mhz - o dziwo na 1600Mhz, które wspiera płyta i RAM komputer się wiesza.
Karta Graficzna: AMD Radeon 6850 HD @875Mhz ~ (Gigabyte) GV-R685OC-1GD

W sumie to pójdzie, ale co wy drodzy czarodzieje z forum sądzicie - "Jakie detale i jaka liczba FPS?"
Huh, zadanie z listy "to do" zrobione - teraz tylko czekać x3


jak sie wiesza przy większym taktowaniu to mu mocy brakuje zmień zasilacz
do góry
MrRoz****dalacz Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 15
Napisanych postów 2 Aktywność na stronie 686
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 15.01.2015 18:26 #36
Mój lapek: Asus R510JK-DM009H
System: Windows 8.1 64 bit
Procesor: Intel Core i7 4710HQ 4 rdzeniowy 2,5-3,5 GHz
Karty graficzne: Intel HD Graphics 4600 + Nvidia Geforce GTX 850M 2GB
RAM: 4 GB DDR3 1600 MHz ale planuję rozszerzenie do 12 GB.
Pójść pójdzie, tylko jak myślicie na jakich detalach? Zaakceptuję nawet 25 FPS.
do góry
Matson Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 15 Aktywność na stronie 381
Dołączył: 15.01.2015
+ 0 - dodano: 15.01.2015 19:19 #37
Witam. Jako, że nie mam ani konsoli ani dobrego PC do tego a jedynie laptop, który nadaje sie do grania (Dragon Age: Inkwizycja działa na niskich ^ ^), wiec mam pytanie, czy GTA V również mi pójdzie. Oto specyfikacja laptopa:

System: Windows 8.1 64 Bit
Procesor: Intel Core i5-4200M 2.5 GHz - 3.2 GHz (Turbo Boost)
Karta Graficzna: Intel HD Graphics 4600/ AMD Radeon 8570M 1GB
Pamięć RAM: 6GB DDR3

Gdyby ktoś potrzebował jeszcze jakichś parametrów, podam. W GTA V zaakceptowałbym nawet 25 klatek, gdyż na takich czasem gram w "Inkwizcyję" przy większej zadymie.

Pozdrawiam. :)
do góry
MrRoz****dalacz Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 15
Napisanych postów 2 Aktywność na stronie 686
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 16.01.2015 14:16 #38

Matson napisał:

Witam. Jako, że nie mam ani konsoli ani dobrego PC do tego a jedynie laptop, który nadaje sie do grania (Dragon Age: Inkwizycja działa na niskich ^ ^), wiec mam pytanie, czy GTA V również mi pójdzie. Oto specyfikacja laptopa:

System: Windows 8.1 64 Bit
Procesor: Intel Core i5-4200M 2.5 GHz - 3.2 GHz (Turbo Boost)
Karta Graficzna: Intel HD Graphics 4600/ AMD Radeon 8570M 1GB
Pamięć RAM: 6GB DDR3

Gdyby ktoś potrzebował jeszcze jakichś parametrów, podam. W GTA V zaakceptowałbym nawet 25 klatek, gdyż na takich czasem gram w "Inkwizcyję" przy większej zadymie.

Pozdrawiam. :)

No więc tak: Procek może lekko nie wyrabiać bo wymagana jest czterordzeniówka a masz 2 rdzenie (Ale masz cztery wątki a ja sam posiadając procesor o podobnej mocy cisnąłem z czterema wątkami w gry wymagające Core 2 Quada więc bądźmy dobrej myśli :)), karta pociągnie na pewno, ram 6 GB więc się zgadza. Będzie się trochę przycinać przez procesor przy większych rozpierduchach ale tak to pewnie pograsz w Full HD. Nie ma za co. :)
do góry
LuKi965 Spec od wybuchów OFFLINE Czytelnik
Poziom: 29
Napisanych postów 2728 Aktywność na stronie 3934
Dołączył: 17.01.2009
+ 0 - dodano: 16.01.2015 15:13 #39
@Matson

Najlepiej jakbyś podał konretną markę i model laptopa, ale sprzęt powinien dać radę w rozdzielczości 1280x720, z FullHD może być już problem.
do góry
Matson Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 15 Aktywność na stronie 381
Dołączył: 15.01.2015
+ 0 - dodano: 16.01.2015 16:55 #40
@LuKi965

Marka laptopa to Lenovo G510. Rozdzielczość mnie nie boli, mogę grać na 1024x768 chodzi mi o to, czy da sie grać ogólnie komfortowo. W taką "Inkwizycję, z którą wielu ludzi miało problem właśnie przez to, że gra wymaga 4 rdzeni a i też niektórym nie działało na 4 fizycznych a u mnie na tym laptopie bez żadnych problemów chodzi. Efekty i tekstury jedynie mam na "Ultra", bo na mniejszych efektach wygląda to jak papka zrobiona w paincie. Bez tych ustawienia mam 40-50 FPS a w czasie walki 30-35.

@MrRoz***dalacz

Tak jak pisałem, "Dragon Age: Inkwizycja wymaga właśnie czterordzeniowca a mój procek spokojnie daj sobie z grą radę. : ) Fakt, że ma 2 fizyczne ale ma 4 wątki (nawet w menadżerze sprzętu pokazuje mi 4 pozycje ^ ^). Tak BTW, na jakiejś stronce widziałem, że na tej karcie i procku "Diablo 3" chodzi w 33 FPS na niskich a sam gram na "Bardzo wysokich" na 40 klatkach a nawet przy wiekszych zadymach spada do 30. ^ ^ No ale ważna jest też chyba sama optymalizacja GTA, bo GTA IV to im chyba nikt nie zapomni. ; )

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 16.01.2015 o godz. 17:00

do góry
mmaattii1166 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 13
Napisanych postów 6 Aktywność na stronie 537
Dołączył: 17.01.2015
+ 0 - dodano: 17.01.2015 14:52 #41
Pójdzie mi GTA V na takim laptopie na w miarę dobrej grafice i działaniu ?
Intel Core i7-3612QM (4 rdzenie, od 2.10 GHz do 3.10 GHz, 6 MB cache)
8 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)
AMD Radeon HD 8750M 2gb
czekam na odpowiedz :)
do góry
mmaattii1166 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 13
Napisanych postów 6 Aktywność na stronie 537
Dołączył: 17.01.2015
+ 0 - dodano: 17.01.2015 14:52 #42
Pójdzie mi GTA V na takim laptopie na w miarę dobrej grafice i działaniu ?
Intel Core i7-3612QM (4 rdzenie, od 2.10 GHz do 3.10 GHz, 6 MB cache)
8 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)
AMD Radeon HD 8750M 2gb
czekam na odpowiedz :)
do góry
AdziOo Gangster OFFLINE Czytelnik
Poziom: 17
Napisanych postów 1728 Aktywność na stronie 936
Dołączył: 28.10.2006
+ 0 - dodano: 17.01.2015 15:42 #43
Z tego co wiem - to mi pójdzie, ale tak na oko ile wyciąne fps i na jakich detalach, wie ktoś może ile to będzie mniej więcej?
AMD Phenom II 810 (2.6x4)
RadeonHD 7770
4 GB Ram
W7 64bit

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.01.2015 o godz. 15:42

do góry
Kubixxx Gangster OFFLINE Czytelnik
Leone
Poziom: 51
Napisanych postów 2161 Aktywność na stronie 18172
Dołączył: 01.08.2007
+ 0 - dodano: 18.01.2015 01:38 #44
Cezary Bukowski - dodano: 18.01.2015, 00:00 #1(przeniosłem pytanko, które było w nieodpowiednim miejscu)
A więc tak:

Procesor AMD Athlon II X2 240 2,80 GHz
Ram 2 GB
system 32-bitowy
Karta graficzna radeon HD7770 1 GB
do góry
kraven1390 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 4 Aktywność na stronie 395
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 18.01.2015 02:04 #45
A jak widzicie to na xd :
-i5 2500k 3.2ghz
-16 gb ram ddr3 1600mhz
-radeon 5750
? xd
do góry
1 2 3 4   ...   42
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.