Forum - GTA V - Czy pójdzie mi GTA V? Wymagania sprzętowe!

1 2 3 4   ...   42
kamilex675 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 17
Napisanych postów 6 Aktywność na stronie 944
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 13.01.2015 20:13 #16
Witam!
Mój zestaw na dziś to:
Intel Core2Duo E8400 @ 3,00 GHz 3,00 GHz
RAM 4GB DDR2
Karta GeForce 9800 GTX+ GDDR3 512MB
Czy już nastawiać się na wymianę procka i grafy, czy jest szansa, że uciągnie?
do góry
Vecas Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 13
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 503
Dołączył: 13.01.2015
+ 0 - dodano: 13.01.2015 20:28 #17
Szczerze mówiąc na starych prockach, chodzi tu o Intele Pentium czy I3 + garta graficzna (np. GT 430) Wyjdzie co najwyżej te 20-25fpsów. Pewności nie mam ze względu, iż nie mam jeszcze GTA i jedynie mogę sobie pogdybać... :)
do góry
OstinPower Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 327
Dołączył: 13.01.2015
+ 0 - dodano: 13.01.2015 20:32 #18
http://www.morele.net/inventory/info/GsdT1W/ Pójdzie na tym na wysokich/ultra? :D
do góry
XdtgS Boss OFFLINE Czytelnik
Yakuza
Poziom: 29
Napisanych postów 15356 Aktywność na stronie 3847
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 13.01.2015 21:04 #19
Wystarczy sobie porównać swój sprzęt do tego z wymagań i tyle.
Do tego nie wiemy na ile realne okażą się te wymagania i jak dobrze gra będzie działać, więc możemy sobie póki co tylko gdybać.

Posiadacze "dwurdzeniowców" nie mają co na wiele liczyć i to lekko mówiąc.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2015 o godz. 21:04

Dawny nick w SAMP: [STARS]XdtgS

Nick w Battlefield 3: XdtgS89

Nick w GTA V PC: [GTAS]XdtgS89PL

Ktoś łamie regulamin? Jest jakiś problem lub pytanie? Zapraszam na PW

Zapraszamy do ekipy GTAS na Social Clubie!
do góry
LuKi965 Spec od wybuchów OFFLINE Czytelnik
Poziom: 29
Napisanych postów 2728 Aktywność na stronie 3934
Dołączył: 17.01.2009
+ 0 - dodano: 13.01.2015 23:44 #20
No czy ja wiem Iksie, Zielony (może go pamiętasz z forum, a może nie :D) posiada Core 2 Duo E8500, 4GB pamięci operacyjnej oraz GTX'a 260 GIGABYTE. Pomijając "suwaki" w opcjach graficznych, które ma ustawione w miarę optymalnie to ogólnie w GTA IV gra na maksymalnych detalach w 1080p. Sam się temu dziwiłem, ale nie ma absolutnie żadnych spadków klatek. Przy czym E8500 to chyba jeden z najmocnieszych C2D.

Ogólnie tak przeglądając posty w tym temacie dochodzę do wniosku, że 3/4 to posty trolli, którzy zwyczajnie chcą się pochwalić sprzętem. Tym, którzy wypisali sprzęt sensownie mogący wzbudzać obawy, gra powinna bez problemu śmigać, acz nikt nie zdoła określić na jakich detalach. Posiadaczom 2-rdzeniowców to tak na ryzyk-fizyk: MOŻE, ale NIE koniecznie MUSI.

// Edytowano 6 razy, ostatni raz 13.01.2015 o godz. 23:46

do góry
XdtgS Boss OFFLINE Czytelnik
Yakuza
Poziom: 29
Napisanych postów 15356 Aktywność na stronie 3847
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 14.01.2015 00:37 #21

LuKi965 napisał:

No czy ja wiem Iksie, Zielony (może go pamiętasz z forum, a może nie :D) posiada Core 2 Duo E8500, 4GB pamięci operacyjnej oraz GTX'a 260 GIGABYTE. Pomijając "suwaki" w opcjach graficznych, które ma ustawione w miarę optymalnie to ogólnie w GTA IV gra na maksymalnych detalach w 1080p. Sam się temu dziwiłem, ale nie ma absolutnie żadnych spadków klatek. Przy czym E8500 to chyba jeden z najmocnieszych C2D.

Ogólnie tak przeglądając posty w tym temacie dochodzę do wniosku, że 3/4 to posty trolli, którzy zwyczajnie chcą się pochwalić sprzętem. Tym, którzy wypisali sprzęt sensownie mogący wzbudzać obawy, gra powinna bez problemu śmigać, acz nikt nie zdoła określić na jakich detalach. Posiadaczom 2-rdzeniowców to tak na ryzyk-fizyk: MOŻE, ale NIE koniecznie MUSI.

Może własnie dlatego mu gta iv tak działało, bo nie oszukujmy się to był jeden z ostatnich i najmocniejszych dwu jajowców :P

Co do reszty, jestem tego samego zdania.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.01.2015 o godz. 00:38

Dawny nick w SAMP: [STARS]XdtgS

Nick w Battlefield 3: XdtgS89

Nick w GTA V PC: [GTAS]XdtgS89PL

Ktoś łamie regulamin? Jest jakiś problem lub pytanie? Zapraszam na PW

Zapraszamy do ekipy GTAS na Social Clubie!
do góry
dean999 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 4 Aktywność na stronie 409
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 14.01.2015 09:07 #22
Jak myslicie to wystarczy zeby chociaz zagrac na najnizszych detalach?
Intel core i5 2,6 ghz
radeon hd 6370m 1gb
4 gb ram
do góry
CHrzAneK Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 4 Aktywność na stronie 874
Dołączył: 01.10.2006
+ 0 - dodano: 14.01.2015 09:54 #23
Witam, na jakich detalch (czy wogóle odpale) GTA V ? ;/
Mój sprzęt:
» Procesor: Intel Core i5, Intel Core i5-4210U (1.7-2.6) turbobost
» Karta graficzna: NVidia Geforce 840M, 2 GB (ddr 3)
» Pamięć RAM: 8 GB
do góry
mac* Gangster OFFLINE Czytelnik
Poziom: 20
Napisanych postów 1417 Aktywność na stronie 1467
Dołączył: 25.09.2010
+ 0 - dodano: 14.01.2015 10:26 #24
Na moim C2D e7500 też gta iv płynnie działało choć najmocnijeszy nie jest. Grafę mam szczebel niższą (gts 250 512mb) i tyle samo ramu. IV śmiga powiedzmy w 40/50fps na mocnych śrenich w 1680x1050 :D Obecnie na V już nie liczę bo nawet system mam niezgodny :D
do góry
Michael. Spec od wybuchów OFFLINE Yakuza
Poziom: 22
Napisanych postów 3180 Aktywność na stronie 1845
Dołączył: 04.02.2007
+ 0 - dodano: 14.01.2015 11:38 #25
Hurtowo:
Wszyscy co mają sprzęt gorszy niż ~i3 (2gen), i gpu gorsze od nVidia 650Ti/Radeon HD 7770, nie mają 8 gb ramu, systemu x64 i ~60-70 gb miejsca na dysku (a nawet więcej licząc update) - Jeśli chcecie grać na pc, komputer za ~2.5k spokojnie da radę (ale nie radzę teraz kupować, jest mocne przebicie cen [min. 100-250pln w porównaniu do cen z września])

Posiadacze laptopów będą mieli ciężej, jedynie obecna generacja GPU zapewni porządną grywalność (tj gt/gtx 680M bądź lepszy, amd 7970M bądź lepszy). Oczywiście i3 i i5-U nie ogarną, najlepszą opcją będą czterordzeniowe i7.

Reszta: będzie działać ale trzeba odpowiednio dostosować ustawienia grafiki w grze.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 14.01.2015 o godz. 11:40

do góry
azusekpl Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 13
Napisanych postów 6 Aktywność na stronie 501
Dołączył: 12.01.2015
+ 0 - dodano: 14.01.2015 13:03 #26
Jak myślicie odpali na Niskich w 30-40 fps CHOCIAŻ ?

Ram 8gb ddr2 KingSton
Karta Qleadtek 260 GTX (Fabrycznie podkręcona i jest jak 280gtx)
Processor Amd Athlom x2 dual core processor 5000+ 2,60Ghz
Windows 8 Pro 64-Bit

I nie wiem czy mi pójdzie reszte spełniam ;p
Saints Row 4 nie wiem jakim cudem ale wczoraj dostałem dodatkowe 4 gb ram i właśnie mam 8 gb ram teraz. Odpaliłem saints row 4 i ze średnio-wysokich przeszedłem na Wysokie w rozdzielczości 1200 płynnie działa. Nie wiem jak to możliwe. Saints row 4 małych wymagań nima ;p
Tak więc czy uciągne tak na oko Gta 5 30-40 fps na Minimalnych ? rozdzielczość 1024 ?
~ Dwa miesiące później
Gta 5 działa na średnio-wysokich na dwujajowcach :D
Tak więc proszę o jak najtrafniejszą odpowiedź. Wiem że processor to śmieć ale jeston najlepszy dla mojej płyty a w czerwcu i tak nowy Komputer więc nie opłaca się wymieniać.
do góry
Kewin Forysiak Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 365
Dołączył: 14.01.2015
+ 0 - dodano: 14.01.2015 15:58 #27
Mam pytanie czy mi poleci chociaż na LOW ustawieniach ?

System: Windows 8.1 64bit
Procesor: Intel Core i3-2370M 2.40ghz
Pamiec: 4gb
Karta graficzna: intel hd graphics 3000
Karta dzwiekowa: No Name ale wiem ze ma DirectX 10
Miejsce na dysku: 409GB

To jest laptop i ma zintegrowana karte graficzna.
do góry
Raugh Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 3 Aktywność na stronie 333
Dołączył: 14.01.2015
+ 0 - dodano: 14.01.2015 16:04 #28
Witam ! Nie jestem pewny czy mój komputer podoła GTA V, karta graficzna powinna starczyć.. ale najbardziej martwi mnie procesor, będzie wymieniany na lepszy, razem z płytą główną, czy warto ? Proszę o wsparcie.
System win 8,1
Procesor: AMD A6-6400k 2x 3,9 > 6X FX-6300
Pamięć: 8GB (ddr3)
Grafika: Asus R7 260x
Mam zamiar zmienić procesor na 6X FX-6300 3,5Ghz oraz płytę główną na podstawkę AM3+ do tego procesora, dużo osób zachwalało go, ale chcę poznać wasze zdanie czy to może zdać przy podanych wymaganiach GTA V ? Od razu mówię, że na Intele nie patrzę, za drogo jak dla mnie, cały komputer musiał bym zmieniać :P
do góry
LuKi965 Spec od wybuchów OFFLINE Czytelnik
Poziom: 29
Napisanych postów 2728 Aktywność na stronie 3934
Dołączył: 17.01.2009
+ 0 - dodano: 14.01.2015 17:16 #29
@azusekpl
Skoro w czerwcu będziesz mieć nowy komputer to może lepiej wstrzymaj się z zakupem właśnie do tego terminu. Gra co prawda w takiej rozdzielczości mogłaby ci na Low śmigać, bo minimalne wymagania podaje się teraz przeważnie pod rozdziałkę 1080p, ale wstrzymując się do czerwca może nawet zaoszczędzisz nieco na samej grze, a po co wydawać 150 zł i się męczyć jak można wydać 100-120 w czerwcu i na nowym PC mieć spokój.

@Kewin Forysiak
Nie.

@Raugh
Na low bądź nawet medium/high (się okaże jak dostaniemy grę do testów jako gracze :D) powinna gierca śmigać, acz radziłbym ci odłożyć więcej pieniędzy i kupić Intel Core i5 trzeciej lub czwartej generacji (raczej czwartej) no i do tego odpowiednią płytę główną. AMD świruje z ilością tych swoich procków, a i tak ich przezajebiste 6-rdzeniowce w przypadku gier zjada przeciętna i5-tka.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.01.2015 o godz. 17:17

do góry
MikeMG Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 31
Napisanych postów 8 Aktywność na stronie 4586
Dołączył: 14.01.2015
+ 0 - dodano: 14.01.2015 18:39 #30
System:
Windows 7 32 bit
Procesor:
3.0 GHz
Pamięć:
4 GB ram
Ekran: NVIDIA GeForce GT 430, przybliżona całkowita ilość pamięci: 2 GB, rozdzielczość 1920 x 1080 (32 bit, 60 Hz)
Jest szansa na GTA V w 60 klatkach? ;) Pozdrawiam!
do góry
1 2 3 4   ...   42
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.