Home Facebook GTA Rockstar Games

CIEKAWOSTKA

[GTA IV] Możemy zostć wyrzuceni z klubu ze striptizem za nieodpowiednie zachowanie (np. wejście na scenę).

Forum - GTA V - Czy pójdzie mi GTA V? Wymagania sprzętowe!

1 2 3 4   ...   42
Kubixxx Gangster OFFLINE Czytelnik
Leone
Poziom: 51
Napisanych postów 2161 Aktywność na stronie 18172
Dołączył: 01.08.2007
+ +2 - dodano: 13.01.2015, 17:06 #1
Rockstar ogłosił wymagania sprzętowe GTA V na PC. Ten temat jest dla wszystkich osób, które chcą zadać to kultowe już pytanie "Czy pójdzie mi GTA V?" Wymagania prezentują się następująco:

Wymagania minimalne
System: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2
Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz / AMD Phenom 9850 Quad-Core @ 2.5GHz
RAM: 4GB
Karta Graficzna: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DirectX 10, 10.1, 11)
Karta dźwiękowa: 100% DirectX 10 compatible
Miejsce na dysku: 65GB
Napęd DVD

Wymagania zalecane
System: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Procesor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ
Pamięć: 8GB
Karta Graficzna: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Karta dźwiękowa: 100% DirectX 10 compatible
Miejsce na dyskue: 65GB
Napęd DVD

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 21.01.2015, 14:13

do góry
JJelloy Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 20
Napisanych postów 3 Aktywność na stronie 1487
Dołączył: 14.07.2014
+ +1 - dodano: 13.01.2015 17:24 #2
Okey, więc tak...
"Czy pójdzie mi GTA V" na tym 4-letnim sprzęcie:

System: Windows 7 64 Bit
Procesor: AMD Athlon(tm) II X2 255 Processor 3.10 GHz
RAM: 4GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 430

Reszta danych myślę, że jest zbędna. Wiem, że sprzęt nie jest z górnej półki, lecz mam zamiar pozmieniać co nie co... Liczę chociaż na to, aby GTA V, chodziło mi w 30-40 FPS'ach na średnich ustawieniach. Jeśli macie jakieś propozycję co by tutaj pozmieniać, byłbym wdzięczny za pomoc :)
do góry
Dolar20xD Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 348
Dołączył: 13.01.2015
+ +1 - dodano: 13.01.2015 17:25 #3
Dam rade w 60fps?
win7 64x
amd II X2 250 3ghz
Geforce gtx 650
4gb ram

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 13.01.2015 o godz. 17:27

do góry
Hasbreak Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 15
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 687
Dołączył: 24.10.2013
+ +2 - dodano: 13.01.2015 17:27 #4
Hej
Pierwszy raz w życiu zadam te kultowe pytanie - nadszedł na to czas.
Czy pójdzie mi GTA V?
Mój sprzęt:

System: Windows 7 64 bit
Procesor: Intel Core I7 3770 (taktowanie bez zmian)
RAM: 8GB/16GB (mam dwie pary kości) ~ taktowanie 1330Mhz - o dziwo na 1600Mhz, które wspiera płyta i RAM komputer się wiesza.
Karta Graficzna: AMD Radeon 6850 HD @875Mhz ~ (Gigabyte) GV-R685OC-1GD

W sumie to pójdzie, ale co wy drodzy czarodzieje z forum sądzicie - "Jakie detale i jaka liczba FPS?"
Huh, zadanie z listy "to do" zrobione - teraz tylko czekać x3

// Edytowano 11 razy, ostatni raz 13.01.2015 o godz. 17:36

do góry
portuna Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 327
Dołączył: 13.01.2015
+ +2 - dodano: 13.01.2015 17:36 #5
Da radę bez większych lagów?
Procek:Intel Core i3-3250 2x3,5 GHz
Grafika:Gigabyte ATI Radeon R7 260X 1GB DDR5/128bit
Ram:Goodram DDR3 4GB
Win:Win7 64bit
do góry
Rudy Z Kap Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 415
Dołączył: 13.01.2015
+ +3 - dodano: 13.01.2015 17:50 #6
"Czy pójdzie mi GTA V"
Procesor: Intel Core i5 2500 CPU @ 3.30 Ghz
Palit GeForce GTX770 Jet Stream 2GB
Ram DDR3 good gram 8GB
System: Windows 7 Ultimate 64bit
do góry
Janek Łabęcki Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 18
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 1143
Dołączył: 28.09.2014
+ 0 - dodano: 13.01.2015 17:59 #7
Czy pójdzie mi GTA V bez BSoD'a ?
Procesor: Intel Core i5-3230M 4 x 2,6 GHz
OS: Windows 8 64-bit
RAM: 4GB
Grafika: NVIDIA GeForce 720M
Nie sądzę żebym z taką grafiką miał chociaż 30 FPS na low ale co tam.
do góry
Proj3kt Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 335
Dołączył: 13.01.2015
+ -1 - dodano: 13.01.2015 18:03 #8
Czy pójdzie mi GTA V na laptopie - Lenovo Y580
Procesor : Intel Core i5 3210M @ 2.5 Ghz
OS: windows 8.1 64-bit
RAM: 4 GB DDR3
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 660M
do góry
XdtgS Boss OFFLINE Czytelnik
Yakuza
Poziom: 29
Napisanych postów 15356 Aktywność na stronie 3847
Dołączył: 15.01.2014
+ 0 - dodano: 13.01.2015 18:12 #9
Dla zainteresowanych proponuję odwiedzić dwie proste strony na których możemy porównać procesor i kartę graficzną podane w wymaganiach z tymi, które posiadamy :)

http://gpuboss.com/compare-gpus

http://cpuboss.com/compare-cpus
Dawny nick w SAMP: [STARS]XdtgS

Nick w Battlefield 3: XdtgS89

Nick w GTA V PC: [GTAS]XdtgS89PL

Ktoś łamie regulamin? Jest jakiś problem lub pytanie? Zapraszam na PW

Zapraszamy do ekipy GTAS na Social Clubie!
do góry
sulek1124 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 351
Dołączył: 13.01.2015
+ 0 - dodano: 13.01.2015 18:21 #10
i7 4510u
8gb ram
840m 2gb
Win 8.1

Na co mogę liczyć?
do góry
StecoxPL Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 2 Aktywność na stronie 337
Dołączył: 13.01.2015
+ 0 - dodano: 13.01.2015 18:26 #11
Witam czy pójdzie mi gta 5 na zalecanych karta graf MSI GTX750TI 2gb N750TI-2gd5/OC PCI -E Procesor to intel core i5-4460 3.20ghz LGA 1150 BOX 16GB ram aa i jak coś gram w rozdzielczośći 1366x768
do góry
skejcikk1 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 12
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 376
Dołączył: 15.01.2014
+ -2 - dodano: 13.01.2015 18:55 #12
Witam, pójdzie chociażby na 30FPS?
Windows 7
Intel CORE 2 DUO 2,33GHz
4GB Ram
Nvidia Geforce 440GT
do góry
Freej
Gość
+ 0 - dodano: 13.01.2015 19:12 #13
Nawet mogą być małe lagi,mi nie będą przeszkadzać.Grafika nie jest dla mnie ważna.Pójdzie na minimalnych ?
1.Producent - samsung electronics,
2.Windows 8
3.Klasyfikacja - 5,4
4.Procesor - intel(r) core (tm) i3 - 3110M CPU @ 2.40 GHz 2.40 GHz
5.Zainstalowana PAMIĘĆ ram - 6.00 GB (dostępne 5,89 GB)
6.Typ systemu - 64-bitowy system operacyjny,procesor x64
7.Karty graficzne-Intel(R) HD Graphics 4000 i AMD Radeon HD 7670M
do góry
StecoxPL Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 2 Aktywność na stronie 337
Dołączył: 13.01.2015
+ +1 - dodano: 13.01.2015 19:13 #14
szczerze to na minimalnych w rozdzielczości 1024x768 z 30 fps może wyciągniesz
do góry
kacper3355 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1 Aktywność na stronie 333
Dołączył: 13.01.2015
+ +2 - dodano: 13.01.2015 20:04 #15
i5 3570k 4.5ghz, 8gb ram, R9 290, da radę na ultra?
http://sdgr.pl/
do góry
1 2 3 4   ...   42
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.