reklama

Forum - GTA IV - Błąd --> GTA IV FATAL ERROR: RESC10

Darin Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 15 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 28.12.2008
dodano: 29.12.2008, 14:11 #1

GTA IV FATAL ERROR: RESC10

Jak sami widzicie wyskakuje mi taki o coś Naturalny. Prosze nie dawajcie mi tu linków do innych for bo już wszystkie przejrzałem.
GTA mam orginalne. To okienko (lub bluescreen) wyskakuje po tej pierwszej jakby misji, gdzie mamy dojechac autkiem do domu.
:roll:
Daje to jakby ktoś sie pytał.. Inne gry chodziły były w tym piraty i orginalne i na wielu z nich wyskakiwały bluescreen'y, min: Call of Duty 4 i 5, Fallout 3, Left 4 Dead, Black & White 2, Red Alert 3, Far Cry 2, NFS Undercover, Gears of War i nawet Metin 2 ;/.
Czy to w pełni wina bluescreen'ów? Formatowałem raz komputer, ale tylko dysk z win'em, a zaraz zformatuje cały dysk.

Cytat:

Komputer
Microsoft Windows XP Home Edition
Dodatek Service Pack 3
DirectX4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Płyta główna
Typ procesora2x , 2200 MHz
Pamięć fizyczna2048 MB
Typ BIOS'uAward Modular (01/23/08)
Port komunikacyjnyPort komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjnyPort drukarki ECP (LPT1)

Ekran
Karta wideoATI Radeon HD 3850  (1024 MB)
Karta wideoATI Radeon HD 3850  (1024 MB)
MonitorMonitor Plug and Play [NoDB]  (1305342)

Multimedia
Karta dźwiękowaATI HD Audio rear output
Karta dźwiękowaRealtek HD Audio output


Jeśli ktoś może pomóc wielkie dzięki Szeroki uśmiech.
+ 0 -
do góry
GaduS Egzekutor OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 5220 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 23.02.2007
dodano: 29.12.2008 15:02 #2
Jak się dobrze znajdzie to R* napisał o tym błędzie:
RESC10Out of video memory - Please re-boot your system

Czyli jak dobrze czytam, trzeba uruchomić od nowa komputer.
+ 0 -
do góry
Darin Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 15 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 28.12.2008
dodano: 29.12.2008 17:52 #3
GaduS! dziękuję, że zajrzałes do tego tematu! Na szczęście i nieszczęście do tego też już doszłem. I co mam za każdym razem w tym momęcie wyłancza komputer? Troche bez sensu nie?
+ 0 -
do góry
Jea Spec od wybuchów OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 4078 Aktywność na stronie 842
Dołączył: 08.07.2005
dodano: 29.12.2008 17:54 #4
Może to ? Nie mam pojęcia zbytnio o tym błędzie, więc wiele Ci nie pomogę:

http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=47209.0
+ 0 -
do góry
piter1403 Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 27 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 14.12.2008
dodano: 29.12.2008 18:09 #5
Po pierwsze to błąd nazywa się RESC10, a nie RECS10 - jak w tytule !
Spróbuj tego:

Tworzymy plik tekstowy o nazwie "commandline.txt" i umieszczamy w głównym folderze gry.  Wpisujemy do niego:

-memrestrict 629145600 - W przypadku wysokich ustawień
-memrestrict 314572800 - W przypadku średnich ustawień (zalecane)
-memrestrict 209715200 - W przypadku niskich ustawień

albo wpisz do commandline.txt :  -availablevidmem 1.05

Ewentualnie wyłącz antywirusa i zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej  Uśmiech
+ 0 -
do góry
marek515 Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 388 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 22.12.2008
dodano: 29.12.2008 18:11 #6
raczej plik "commandline" nie za bardzo ci pomorze
+ 0 -
do góry
Darin Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 15 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 28.12.2008
dodano: 29.12.2008 19:34 #7
marek515 więc co proponujesz??
+ 0 -
do góry
marek515 Kieszonkowiec OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 388 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 22.12.2008
dodano: 29.12.2008 19:39 #8
Darin a próbowałeś zrobić to z  tym plikiem "commandline"
+ 0 -
do góry
Darin Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 15 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 28.12.2008
dodano: 29.12.2008 22:22 #9
Tak. Spróbowałem wszystkiego co mi napisaliście i teraz wyskakuje ten błąd za każdym razem jak wychodzę z domu (po pierwszym zapisie).

EDIT:
Po formacie. Instaluje, wszystko jak trzeba.. włącza sie gierka, jade autkiem... dup, ERROR! Ten sam ;/.. dobra mi ręce opadają. Poradzicie coś??
+ 0 -
do góry
kubamarkos Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 13 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 28.12.2008
dodano: 29.12.2008 23:15 #10
Spróbuj może to: http://forum(...)=47209.0
+ 0 -
do góry
Darin Świeżak OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 15 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 28.12.2008
dodano: 04.01.2009 17:32 #11
Hmm.. no dzięki. Tan link to wątku, który podaliście mi ty kubamarkos i Jea mi pomógł Mrugnięcie. Jak narazie ;]..

Dodane: Grudzień 30, 2008, 08:22:25 am

Aaaaa!! Jaja se robicie !! ;/.. przed chwilą gram sobie w GTA4 bez żadnej usterki jestem na misji gdzie mam zawiesc tego truck'a z bombą do gararzu, autko wybucha, a tu J3B ten sam błąd! CO jest!? tam ten plik działa tylko do końca tej misji i dalej znowu nie o.O?!!?
+ 0 -
do góry
pat224 Kierowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 41 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 09.12.2008
dodano: 02.02.2009 11:44 #12
pobierz patcha może to coś pomoże
+ 0 -
do góry
ShecK29 Zwiadowca OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 652 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 21.04.2007
dodano: 02.02.2009 11:56 #13
Proszę o usunięcie mojego posta! Przed chwilą odświerzyło się parę tematów odnośnie błędu RESC10 i napisałem nie tu gdzie trzeba.
+ 0 -
do góry
lovefist87 Nowicjusz OFFLINE Czytelnik
Poziom: 16
Napisanych postów 8 Aktywność na stronie 820
Dołączył: 08.09.2009
dodano: 31.10.2010 16:37 #14
mam ten problem tzn

wyskakuje resc 10 i cos tam z pamiecia

sytuacja byla taka: na starszej karcie graficznej gralem normalnie czyli na GTX275 na patch 1.0.4.0....miesiąc temu kupilem gtx460 OC zainstalowalem patcha 1.0.7.0 i w pierwszy dzien gralem normalnie przez 3 godziny i nic... ale mialem  ze wzgledu na zepsuta grafike w dragon age zainstalowalem najnowsze sterwoniki do GF czyli wersje 260.99 i na drugi dzien wywalil mi ten blad...srednio dzieje sie tak po 2 godz gry k****a da sie cos z tym zrobic?
to zaistalowanie do rejestru nic mi nie dalo jest jakis inny sposob na to?

a najgorsze jest to ze trzeba ponownie kompa uruchamiacv;/
+ 0 -
do góry
Fe94 Gangster OFFLINE Czytelnik
Poziom: 11
Napisanych postów 1377 Aktywność na stronie 320
Dołączył: 10.08.2010
dodano: 31.10.2010 16:42 #15
ja pier.... ale odkop xDD.
Jest tyle tematow o tym i trzeba było tylko poczytać...
http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=45795.0
+ 0 -
do góry
Przeglądają temat

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

X

Informujemy, że strona www.gta.net.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies . W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.